Facil Europe till Skanskas tredje kubiklager

Skanska har tecknat ett hyresavtal med Facil Europe BV för lager- och logistikverksamhet samt kontor om totalt 3 500 kvadratmeter i Sörred Kubiklager i Göteborg på Hisingen.

– Att investera i ett nytt lager har varit på tapeten länge och det känns kul att vi äntligen hittat ett lager som passar oss väl. Att lagret dessutom är klimatsmart är något som vi på Facil värderar högt. Flytten är ett givande nästa steg i alla aspekter helt enkelt, kommenterar Daniel Mackinovski, Branch Manager, Facil.

Sörred Kubiklager är ett 20 100 kvadratmeter stort klimatsmart lager som är strategiskt placerat, granne med Volvo Cars i Torslanda och med närhet till Göteborg hamn.

– Det känns fantastiskt att välkomna Facil Europe BV som projektets första hyresgäst, och att kunna erbjuda en klimatsmart och flexibel lokal med snabb inflyttning som uppfyller Facils högt ställda krav, kommenterar Ida Granqvist, ansvarig Marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter.

Kubiklager är Skanskas koncept för moderna lager- och logistiklokaler med flexibla avtalstider och lokalstorlekar. Sörred Kubiklager stod färdigt under tredje kvartalet 2020 och är Skanskas tredje i ordningen. Projektet har en stark grön profil med bland annat Grön betong och solceller på taket. Fastigheten uppfyller kraven för certifieringen GreenBuilding – ny byggnad.