Finsk apotekskedja flyttar in hos Logicenters

Den finska apotekskedjan Yliopiston Apteekki har tecknat hyresavtal med Logicenters i Kerava, Finland. Apotekskedjan flyttar in i en logistikanläggning med en total yta på 7 450 kvm under våren 2021.

Yliopiston Apteekki är Finlands största apotekskedja och ska nu flytta in i Logicenters nya anläggning på adressen Karhuntassuntie 3 i Kerava. Hyresavtalet gäller totalt 7 450 kvm yta varav 7 200 kvm är lageryta och resterande 250 kvm blir kontor. I och med avtalet är hela fastigheten uthyrd. De blir grannar till Bufab Finland och Dachser Finland.

– Vår e-handelsplattform ya.fi har vuxit kraftigt och vi är måna om att kunna erbjuda våra kunder en smidig, snabb och effektiv service. Vi genomförde en omfattande granskning av lämpliga platser och leverantörer för att möta våra behov och hållbarhetsmål. Därför är vi mycket glada över att inleda vårt samarbete med Logicenters och ser fram emot att flytta in i våra nya lokaler, kommenterar Kimmo Virtanen, vd för Yliopiston Apteekki.

Logistikanläggningen blir ett led i att stärka Logicenters portfölj på den finska marknaden.

– Vi är oerhört glada att kunna välkomna ett så pass etablerat och högt ansett bolag som Yliopiston Apteekki till deras nya anläggning i Kerava. Vårt mål är att alltid kunna tillgodose kundens specifika behov både innan och efter inflytt, vilket vi självklart har sett till att säkerställa även denna gång, kommenterar Jarkko Äikää, kommersiell chef på Logicenters.