Finsk paketleverantör flyttar in hos Logicenters i Vanda

En av Finlands största leverantörer av pakettjänster, Matkahuolto, flyttar in i Logicenters nyrenoverade lokal i Vanda. Hyresavtalet avser totalt 7 350 kvm yta där 6 900 kvm kommer användas som lageryta, resterande 450 kvm blir kontor.

På våren 2019 färdigställde fastighetsbolaget en upprustning av anläggningen på Manttaalitie 5-7 i finska Vanda, en del av huvudstadsregionen. Fastigheten totalrenoverades för att kunna möta kraven på framtidens logistikverksamhet och för att minska anläggningens koldioxidutsläpp. När Matkahuolto nu ska flytta in genomför man ytterligare anpassningar för att tillgodose den nya hyresgästens krav på smidiga logistiklösningar.

– Matkahuolto räknar med fortsatt stark tillväxt under kommande år och vi är glada över att kunna erbjuda dem en anläggning som de kommer kunna växa i. Därtill kommer vi att genomföra en rad anpassningar i anläggningen. Bland annat ska vi utforma nya lastningsområden för skåpbilar för att säkerställa att en effektiv och smidig logistikverksamhet ska kunna bedrivas, kommenterar Jarkko Äikää, Commercial Manager på Logicenters i Finland.

Investeringen i den nya terminalen ska möjliggöra för paketleverantören att bedriva enkel och smidig logistikverksamhet. Utöver det vill Jari Vaino, Chief Operating Officer på Matkahuolto, poängtera att förändringarna även ger en trivsam och bra arbetsmiljö för de anställda.

– Vi sätter stort värde i våra anställdas trivsel. Därför vill vi ge dem möjligheten att arbeta i en så modern och funktionell miljö som möjligt. Vi är säkra på att Logicenters kommer kunna möta våra förväntningar och vi ser fram emot att få bedriva vår verksamhet här i Vanda under många år framöver, kommenterar Jari Vaino.