Dachser Sweden söker trainees

Just nu söker Dachser Sweden nya trainees till en unik svensk-dansk speditörsutbildning, som kombinerar arbete på ett av de fem platskontoren i Sverige med teoretiska kurser via Roskilde Handelsskole utanför Köpenhamn.

Fyra unga svenskar har redan gått utbildningen och de blir nu mentorer för den nya generationen av Speditionstrainees. Daniel Åkesson är Team Leader Short Distance på Dachser Swedens platskontor i Stockholm. Han har arbetat på företaget sedan augusti 2015 när han började som trainee. Innan dess var han lastbilschaufför i fem år och hade aldrig en tanke på att bli transportledare eller speditör – förrän han stötte på en viss jobbannons.

– Jag var lastbilschaufför för Coca Cola och körde läsk, vilket var ett extremt tungt jobb. Jag var trött på att köra och rädd att fastna, så när jag såg platsannonsen sökte jag jobbet och gick till samtal, berättar Daniel i ett pressmeddelande.

– Det som lockade mig var att studierna var delvisa, för jag var inte direkt sugen på att plugga – här lär man sig det mesta på jobbet.

Hösten 2020 utsågs Daniel till Team Leader, vilket innebär att han nu ansvarar för distributionen på alla 25 Short Distance-lastbilar som lämnar terminalen i Stockholm. Samtidigt är han och teamet på fyra personer alltid redo att hjälpa lastbilschaufförer med olika utmaningar, till exempel mottagare som har stängt eller förväntar sig en annan leveranstid, eller om det är fel i en adress.

– Jag hade aldrig trott att jag skulle sitta på kontor, men nu skulle jag inte kunna gå tillbaka, säger Daniel.

Läs mer om trainee-utbildningen.