Fleaty expanderar till Skåne

Den digitala plattformen Fleaty “Uber för grustransporter” expanderar till Skåne. I samband med expansionen anställer bolaget en säljare och transportledare, samt inleder ett samarbete med transportföretaget Norrvidinge som med sina 300 lastbilar kommer att sköta en stor del av Fleatys transporter i regionen.

Fleaty sammankopplar företag i form av beställare, transportörer och återförsäljare av grusprodukter. Som beställare får du ditt material levererat samma dag, med ett par knapptryck via deras mobilapplikation.

– I södra Sverige har det länge funnits en önskan om Fleatys digitala plattform. Därför är vi glada över att nu tillgängliggöra tjänsten och inleda samarbetet med Norrvidinge och deras 300 lastbilar. Vår unika plattform effektiviserar transporterna så att massorna återvinns och nya beställningar kan bokas upp enkelt och smidigt, vilket innebär en cirkulär ekonomi som alla i branschen vinner på, säger Filip Stamenkovic, vd på Fleaty, i ett pressmeddelande.

Via Fleaty kan beställare boka jord-, grus- och schakttransporter, sköta masshantering och beställa jordprover och näringsanalyser. Plattformen går att använda i hela Skåne. Bolagets fokusområden är Malmö, Landskrona, Helsingborg, Lund och Trelleborg där det körs många transporter.

I december 2020 inledde bolaget ett samarbete med det franska greentechbolaget Hesus som investerade 10 miljoner i Fleaty. Expansionen till Skåne är ett första steg i en långsiktig plan att expandera på bred front både i Sverige och internationellt.