Foodora etablerar sig i Danmark

E-handelsbolaget Foodoras ägare har förvärvat danska Hungry.dk och lägger därmed till Danmark i den nordiska verksamheten. Utöver Danmark finns bolaget i Sverige, Norge och Finland.

Foodora är den nordiska delen av det svenskgrundade matleveransföretaget Delivery Hero, som har verksamhet i Europa, Asien, Mellanöstern och Amerika. I dagsläget har Foodora verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Genom förvärvet av den danska tjänsten Hungry.dk slår de sig nu in på den danska marknaden.

Inom kort kommer danskarna kunna beställa mat från både restauranger, butiker och bolagets egna darkstores.

I Sverige femdubblades bolagets intäkter förra året när erbjudandet utökades såväl geografiskt som i nya produkter och tjänster. Man ser samma trend i Norge och Finland och räknar med att den fortsätter i Danmark.

– Förvärvet av Hungry.dk är ett strategiskt och naturligt steg för oss att ta. Vi är marknadsledare i övriga nordiska marknader och har under åren lärt oss hur vi kan hitta en affärsmodell som funkar för oss själva, våra partners och våra kunder. Den kunskapen samt implementeringen av hela vår systempark kommer att driva stark tillväxt i Danmark, kommenterar Hans Skruvfors, koncernchef för Foodora.

Hans Skruvfors kommer också agera tillfällig vd för den danska marknaden tills en lokal vd finns på plats.