Klarnachef är Budbees nya styrelseordförande

Vid den senaste bolagsstämman valdes Knut Frängsmyr, Klarnas tidigare vice vd, in som ny ordförande i Budbees styrelse. Han efterträder Budbees grundare och vd, Fredrik Hamilton, som tillfälligt haft ordförandeposten.

Knut Frängsmyr har suttit i Budbees styrelse i ett år och har lång erfarenhet av liknande arbete i andra bolag. Han har också haft flera ledande positioner på bland annat Klarna, senast som vice vd.

Knut Frängsmyr, ny styrelseordförande, tillsammans med grundaren och vd Fredrik Hamilton. Foto Budbee.

– Budbee befinner i en oerhört spännande fas och växer organiskt med en hållbar och skalbar modell. Jag ser fram emot att ta över ordförandeklubban och att tillsammans med övriga i styrelsen stötta Fredrik Hamilton och hans ledningsgrupp i att leverera på den ambitiösa tillväxtplan som bolaget följer, kommenterar Knut Frängsmyr.

Fredrik Hamilton tog temporärt över ordförandeposten i fjol. Han återgår nu till att vara ordinarie ledamot i styrelsen.

– Knuts omfattande erfarenhet av styrelsearbete och bolagsbyggande, inte minst inom e-handel, gör honom till det självklara valet som styrelseordförande. Jag ser fram emot att jobba med Budbees fortsatta tillväxtresa i min roll som vd med backning av en stabil styrelse under ledning av Knut, kommenterar Fredrik Hamilton, Budbees grundare och vd.

Den nya styrelsen är verksam från och med den 14 juni 2022.