Foodoras plan: 25 darkstores innan årets slut

Delivery Hero-ägda Foodora har under pandemin gått från att hemleverera restaurangmat, till att köra hem hela närbutiksutbudet och lite till, till kunder i flera svenska storstäder. Till årsskiftet planerar man att öppna 25 svenska “markets” – centrala lager att leverera från.

Den svenska conveniencemarknaden växer, och utöver Foodora arbetar satsar även svenska Vembla inom segmentet.

I Foodoras strategiska utrullning av sina “markets” planerar man att före årsskiftet inta de norra delarna av landet, då foodora markets kommer öppna i Sundsvall, Umeå och Luleå. Men kommer även etablera butiker i mellersta och södra Sverige.

– 15 nya butiker innan året är slut kan låta mycket för vissa, men på Foodora sker all utveckling snabbt. Det är en mycket spännande utveckling som sker nu och den går väldigt fort. Vår styrka är vår infrastruktur som är redo och kan implementeras över hela Sverige. Hemleverans av matvaror på 15 minuter kommer att bli den nya normen, kommenterar Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

Foodoras första citylager öppnade i september 2020 i Stockholm, kort därpå öppnades ytterligare tre “butiker” i huvudstaden. Därefter har etableringen av butikerna gått fort och finns nu i Linköping, Norrköping, Uppsala, Malmö, Lund och Göteborg.