Tempcon förvärvar Widriksson Logistik

Tempcon Group gör ytterligare ett förvärv, med hållbarhetsinriktade last mile-åkaren Widriksson Logistik, med kunder som Coop och Ikea. Genom förvärvet stärker Tempcon Group sin verksamhet ytterligare och kan nu erbjuda sömlös leverans hela vägen från producent till konsument i Sverige, delar av Norden och Baltikum samt Benelux-länderna.

Tempcon Group är störst i Sverige inom tempererade transporter med en marknadsandel på ca 25 procent. Koncernen bildades 2016 och består idag av de helägda dotterbolagen Tommy Nordbergh åkeri, Tempcon Linköping, Klimat-Transport & Logistik, Tempcon Ljungby, PL Fraktservice, Sydfrys, Mörarps frystransporter, Logex, Tempcon Stockholm, B Andersson & Co åkeri, Berneco Transport samt Abbekås åkeri.

– Tempcon är idag Sveriges ledande aktör vad gäller tempererade transporter och genom förvärvet av Widriksson stärker vi den positionen ytterligare i flödet från producent till konsument, kommenterar Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group.

– Widrikssons har vuxit till att bli en av de absolut ledande aktörerna inom last mile och har också en lång erfarenhet och djup kunskap inom planering och IT-logistik. Företaget ligger i framkant när det gäller hållbarhet och digital utveckling vilket tillför viktig kompetens till koncernen.

Johan Nyblom. Foto Widriksson Logistik.

Widriksson är Tempcons första förvärv med huvudfokus på last mile-logistik. Widrikssons verksamhet startade 1953 med ett fordon av modellen Fargo och har under åren utvecklats till att idag omfatta 120 fordon och ca 250 anställda med en omsättning på ca 250 miljoner kronor. Huvudkontoret ligger i Stockholm med en del av verksamheten lokaliserad till Göteborg.

– Genom att bli en del av Tempcon får Widriksson en stark ägare med bred erfarenhet att hantera krävande logistikflöden. Samtidigt får vi möjligheten att i snabb takt öka vår geografiska täckning och vi kan behålla och utveckla vårt varumärke, lokala närvaro, medarbetare och kundrelationer. Detta är ett passande nästa steg i Widrikssons utveckling, kommenterar Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik.

Tempcon Group ägs av dotterbolagens grundare och företagsledningar tillsammans med investeringsfonden Accent Equity som är majoritetsägare.

Fackliga förhandlingar har genomförts. Affären är villkorad av sedvanligt godkännande från Konkurrensverket.