Första spadtag för Dahls nya centrallager

Logicenters har inlett bygget av Dahls nya centrallager i Bålsta utanför Stockholm. Lagret blir 73 000 kvm stort och ska stå klart andra kvartalet 2023. Vidare träder Logicenters in som delägare av Dahls befintliga centrallager i Kallhäll på 45 000 kvm, där möjlighet för nybyggnad av 12 000 kvm finns.

I december 2020 meddelade Logicenters att de tecknat avtal med VVS-grossisten Dahl Sverige AB för ett nytt lager i Bålsta, Håbo kommun. Avtalet avser utvecklingen av en 73 000 kvm stor logistikanläggning som även inkluderar ett helautomatiserat höglager. Nu inleds bygget av det nya lagret, som planeras vara i drift under andra kvartalet av 2023.

– Vi är mycket glada att vi nu tagit det traditionsenliga spadtaget för Dahls nya logistikanläggning i Bålsta. Jag är övertygad om att Dahl kommer att trivas och vi ser fram emot att välkomna dem till deras nya anläggning i Håbo Kommun, kommenterar Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters.

Vidare träder Logicenters även in som fastighetsägare i Dahls nuvarande 45 000 kvm stora logistikanläggning i Kallhäll, i grannkommunen Järfälla. Dahl kommer att fortsätta bedriva deras verksamhet i fastigheten tills dess att det nya centrallagret i Bålsta har färdigställts. I Kallhäll finns det även utvecklingsmöjligheter för Logicenters med upp till 12 000 kvm utöver den befintliga lagerytan.

Matthias Kettelhoit, Göran Dahlin, samt Agneta Hägglund och Helene Zeland Bodin Håbo Kommun, inleder bygget av Dahls nya centrallager. Foto Logicenters.

– Det är mycket glädjande att bygget nu inleds för vårt nya lager i Bålsta. Vi vill tacka Logicenters för ett gott samarbete hittills och vi ser fram emot att få flytta in i vår nya moderna och hållbara logistikanläggning i Bålsta, kommenterar Göran Dahlin, vd på Dahl Sverige AB.

Den nya anläggningen i Bålsta att certifieras enligt BREEAM Very Good. Dessutom kommer det även att finnas möjlighet till att installera solceller på taket. Området erbjuder också goda kommunikationer med närhet till
motorvägen E18 och Stockholm.

– Vi är mycket stolta över att Logicenters nu påbörjar bygget av anläggningen i vår kommun. Den här etableringen tror vi kommer att kunna öka sysselsättningen i Håbo och bidra till fler arbetstillfällen. Vi vill passa på att hälsa Dahl hjärtligt välkomna till Bålsta och vi är övertygade om att de kommer kunna dra nytta av det strategiska läge som vi kan erbjuda i regionen, kommenterar Mattias Jonsgården, kommundirektör i Håbo kommun.