Första spadtag för Schenkers Torslandalager

Tredjepartslogistikern Schenker Logistics har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Bockasjö och Platzer, för 30 000 kvm ny TPL-yta i Sörred Logistikpark. I veckan togs ett första spadtag för fastigheten, som blir på totalt 43 000 kvm och ska stå färdig 2023. TPL-aren kommer behöva nyrekrytera 100 medarbetare för att bemanna det nya lagret.

De första spadarna för Schenker Logistics nya lagerbyggnad i Sörred Logistikpark, Torslanda, har satts i jorden.

– Vi har sedan länge en utarbetad plan kopplad till vår strategi och tillväxtplan som definierar tänkta geografiska etableringar över tid. Då vi har många kunder som vuxit och behöver mer lageryta, samt ett antal andra parametrar som spelade in, var Sörred Logistikpark tidsmässigt perfekt tajmat för oss, kommenterar Håkan Nydén, CEO Schenker Logistics AB & Head of Contract Logistics Cluster SE/DK, etableringen i ett pressmeddelande.

Många nya jobb till Göteborg

Logistikföretaget hyr in sig på 30 000 kvm i lagret som ska stå klart våren 2023 och beräknas skapa 100 nya arbetstillfällen. Dessutom är byggnaden certifierad med en av branschens högsta hållbarhetsstandarder.

Hampus Magnusson, kommunalråd Göteborg Stad, Joakim Hedin, vd Bockasjö, P-G Persson, vd Platzer, Magnus Strand, CEO DB Schenker SE/DK/IS och Håkan Nydén, CEO Schenker Logistics AB & Head of Contract Logistics SE/DK tar de första spadtagen. Foto Schenker.

Hampus Magnusson, Kommunalråd och ordförande i Byggnadsnämnden i Göteborgs Stad, ser positivt på den 300 000 kvadratmeter stora logistikparken. Han menar att Schenkers och andra aktörers etableringar bidrar till att bibehålla Göteborgs viktiga position som hamnstad och Sveriges logistiknav.

– Göteborg har Nordens största hamn som inte bara hanterar en betydande del av Sveriges egen import och export. Hamnen är även viktig för Finland och Norge. Och Göteborg ska vara hela Skandinaviens logistiknav, kommenterar han.

Våren 2023 beräknas Schenker Logistics flytta in i logistikparken med ett hyresavtal som löper över tio år och har en så kallad grön bilaga. Det betyder att logistikparken byggs med en av branschens högsta hållbarhetsstandarder; miljöcertifieringen BREEAM-SE Excellent, som ställer höga krav på såväl material som energiprestanda.

– I praktiken betyder det att vi arbetar tillsammans med hyresvärden för att mäta byggnadens och verksamhetens klimatpåverkan för att gemensamt kunna arbeta för att minska våra klimatavtryck. Det passar väl in i vårt hållbarhetsarbete, kommenterar Håkan Nydén.