Ica tillsätter ny sortiments- och inköpsdirektör

Jenny Eriksson har utnämnts till ny sortiments- och inköpsdirektör för Ica Sverige. Hon efterträder Andreas Sbrodiglia som valt att lämna företaget efter sex år. Jenny Eriksson kommer närmast från samma roll för Apotek Hjärtat.

Jenny har över 20 års erfarenhet av detaljhandeln, närmast som sortiments- och inköpsdirektör för Apotek Hjärtat. Innan dess har hon haft flera seniora befattningar inom butik och försäljning samt sortiment och inköp på Ica Sverige. Hon har också erfarenhet av att vara managementkonsult med fokus på detaljhandel, telekom och konsumentprodukter.

– Jenny har en genuin och lång erfarenhet av Ica och har haft en viktig roll i Apotek Hjärtats utveckling under de senaste åren. Hon var även tidigare en mycket uppskattad ledare inom sina olika roller på Ica Sverige, och jag är mycket glad över att kunna välkomna henne tillbaka, kommenterar Anders Svensson, vd för Ica Sverige.

Jenny Eriksson tillträder sin tjänst den 1 september och ersätter då Andreas Sbrodiglia som lämnar sin anställning den 31 augusti.

– Jag brinner för sortiment- och inköpsfrågor och Ica är ett företag som jag länge har tyckt mycket om – uppdraget kändes som ett naturligt nästa steg. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor vidareutveckla Icas kunderbjudande och förstärka vår position som marknadsledare, kommenterar Jenny Eriksson.