Fortsatt frakttrafik på Stenalinje till Fredrikshamn

Danska restriktioner för att minska smittspridningen på norra Jylland träder i kraft den 9 november och därför stänger Stena Line tillfälligt ner passagerartrafiken på linjen Göteborg-Fredrikshamn till och med den 3 december. Stena Line kommer dock att fortsätta att segla cirka 50 avgångar mellan Göteborg och Fredrikshamn, men endast med frakt och chaufförer ombord.

Danska myndigheter inför under perioden 9 november till 3 december nya kraftfulla restriktioner för att minska smittspridningen av COVID-19 i sju kommuner på norra Jylland. Fredrikshamn är en av dessa kommuner och därför har färjerederiet Stena Line beslutat att i linje med de danska myndigheternas rekommendationer stänga passagerartrafiken på linjen mellan Göteborg och Fredrikshamn under denna period.

Beslutet gäller passagerartrafiken både från Sverige och Danmark.

Stena Line kommer att fortsätta att segla cirka 50 avgångar per vecka med fartygen Stena Danica och Stena Jutlandica mellan Göteborg och Fredrikshamn, men endast med frakt och chaufförer ombord

– Vi tar denna situationen på mycket stort allvar och följer självklart de danska myndigheternas rekommendationer. Vi har därför tagit beslutet att under denna period stänga passagerartrafiken på linjen mellan Göteborg och Fredrikshamn men fortsätter att säkerställa den viktiga godstrafiken, precis som vi gjort under hela pandemin. På linjen mellan Halmstad och Grenå fortsätter både passagerar- och godstrafiken. Vi har nu börjat kontakta våra passagerare som bokat resa mellan Göteborg och Fredrikshamn under perioden för att hitta en lösning för dem. Vi fortsätter också med de extra säkerhetsåtgärder ombord som vi infört i kölvattnet av COVID-19, kommenterar Elisabeth Lönne, ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer.

Linjen mellan Halmstad och Grenå berörs inte av restriktionerna eller beslutet och Stena Nautica kommer att fortsätta att segla med 22 avgångar i veckan med både passagerare och frakt ombord.