Frigoscandia stärker företagsledningen

Frigoscandia har som målsättning att utveckla verksamheten och skapa ett totalerbjudande inom nordisk livsmedelslogistik. Därför förstärker de ledningsgruppen genom att rekrytera Ragnar Landin till rollen som kommersiellt ansvarig och Kristian Jönsson som ny ekonomichef.

– Frigoscandia expanderar nu inom den nordiska marknaden för tempererad livsmedelslogistik. Ragnars och Kristians tidigare erfarenheter är väldigt relevanta för oss på Frigoscandia kopplat till det det skede vi är i vår utvecklingsresa. De kommer att bidra mycket i det fortsatta arbetet mot våra uppsatta affärsmål, både i ledningsgruppens arbete samt i utveckling av sina respektive avdelningar, kommenterar Peter Haveneth, vd för Frigoscandia.

Frigoscandia fokuserar nu på att stärka sina kunders konkurrenskraft genom att förbättra befintliga tjänster samtidigt som man lanserar nya innovativa lösningar. Något som inte minst blir ett högprioriterat område för Ragnar Landin som kommersiellt ansvarig (CCO).

Ragnar Landin har lång erfarenhet från ledande roller inom livsmedelsbranschen. Han kommer närmast från rollen som vd för Polfärskt Bröd, innan dess har han bl a varit vd för Picadeli samt haft ledande roller inom försäljning, affärsutveckling och logistik inom Axfood.

– Det ska bli väldigt kul att få arbeta mer renodlat med logistik och vara med att utveckla nya lösningar för våra kunder. Jag ser fram emot att lära känna teamet och på bästa sätt bidra till den fortsatta utvecklingen. Frigoscandia verkar i en spännande nisch av logistikbranschen som nu förändras kraftigt och man har en unikt stark struktur i de nordiska länderna, kommenterar Ragnar Landin.

Kristian Jönsson kommer närmast från Elfa och har tidigare arbetat i olika roller inom både börs- och riskkapitalägda bolag, som Polaris Private Equity, Coresec Systems och Holy Greens. Erfarenheter som blir av nytta i rollen som ekonomichef (CFO) för Frigoscandia.

– Jag ser fram emot att arbeta på Frigoscandia i det spännande skedet som det anrika företaget befinner sig i. En förändringsresa har redan påbörjats där jag gärna är med och förflyttar Frigoscandia framåt mot en hållbar framtid tillsammans med lönsam tillväxt, kommenterar Kristian Jönsson.