Hon tar över som vd för Platzer

I somras meddelade P-G Persson styrelsen för fastighetsbolaget Platzer att han önskar lämna sitt uppdrag, efter 15 år på posten. Nu har styrelsen utsett hans efterträdare: Johanna Hult Rentsch som kommer närmast från NCC Property Development. Hon tillträder sin nya roll under sommaren.

Johanna Hult Rentsch, tillträdande vd för Platzer.

Nu har Platzers styrelse utsett Johanna Hult Rentsch som nästa vd för företaget. Hon är utbildad ingenjör och ekonom med lång erfarenhet av ledarroller och affärsutveckling inom fastighetsbranschen, med inriktning på projektutveckling. Nu kommer hon närmast från rollen som avdelningschef för region Väst å NCC Property Development, där hon sedan 2014 ansvarat för utveckling av projektfastigheter inom kontor, handel, logistik, hotell, hyresbostäder och samhällsfastigheter.

– Platzer är för mig ett mycket attraktivt och spännande fastighetsbolag med en tydlig vilja att bidra till Göteborgs utveckling. Platzers medarbetare är duktiga på det de gör och har förädlat och tillfört många fina platser i Göteborg de senaste åren. Jag är hedrad och glad över att få förtroendet att leda Platzer till nästa steg, kommenterar Johanna Hult Rentsch, tillträdande vd.

Tidigare har Johanna arbetat med fastighetsutveckling i sydöstra Europa för Inter Ikea Group samt drivit egen verksamhet inom projektutveckling. Hon är också styrelseledamot i Västsvenska Handelskammaren och har ett stort intresse för, och fokus på, utvecklingen av Göteborg.

– Jag är mycket glad att kunna presentera Johanna Hult Rentsch som ny vd för Platzer. Med Johanna får Platzer en vd med ett genuint engagemang för hållbarhetsdimensionerna i fastighetsbranschen. Det har hon tydligt visat genom ett stort antal framgångsrika fastighetsprojekt som går helt i linje med bolagets vision att göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i, kommenterar Charlotte Hybinette, styrelseordförande för Platzer.

Johanna Hult Rentsch tillträder som vd under sommaren, dock senast den 14 augusti.

P-G Persson lämnar efter 15 år

Det var i augusti 2022 som P-G Persson informerade Platzers styrelse om att han önskar lämna uppdraget som vd. Planen var då att lämna företaget vid årsstämman i mars 2023, men nu har han lovat att stanna kvar tills Johanna Hult Rentsch kan ta över tyglarna.

P-G Perssons kommentar till beslutet i augusti:

– Att lämna som vd i Platzer i samband med årsstämman 2023 efter 15 år känns både helt naturligt och lite märkligt på samma gång. Det har varit en fantastiskt rolig resa där vi har gått från att vara ett mindre onoterat fastighetsbolag till ett av de ledande börsnoterade fastighetsbolagen i Göteborg. Jag är oerhört tacksam för det förtroende jag fått från ägare, styrelse och medarbetare genom åren att tillsammans genomföra den tillväxtstrategi vi har haft i bolaget som har tagit oss dit vi är idag. Samtidigt inser jag att det är väldigt många år som jag har varit vd i bolaget och att det är dags för mig att göra utrymme för något annat i yrkeslivet. Jag har inget nytt uppdrag på gång utan kommer köra på som vanligt i Platzer fram till årsstämman 2023 och ser därefter fram emot att lite mer på distans följa Platzers fortsatta tillväxtresa.