Glacio förvärvar Göteborgs Fryshus

Den norska 3PL-aktören för kylda varor, Glacio-koncernen, träder in på den svenska marknaden med sitt första förvärv någonsin, när man nu köper den svenska TPL-aktören Göteborgs fryshus, med två kyl- och fryslager i Göteborg.

Den 20 maj tog Glacio över aktierna i Göteborgs Fryshus AB och Göteborgs Fryshus Service AB från tidigare ägaren Icemen Groupe. Göteborgs Fryshus har två kyl- och fryslager i Gamlestaden och Angered, med totalt 16 000 pallplatser.

– Vi är mycket entusiastiska över förvärvet av Göteborgs Fryshus. Det är vår första verksamhet utanför Norge, men kanske mest av allt för att vi är övertygade om att Göteborgs Fryshus har mycket att tillföra Glacio-koncernen. Göteborgs Fryshus har kompetenta medarbetare, bra ledning och marknadsledande kunder samt ett strategiskt viktigt läge, kommenterar Espen S. Karlsen, vd för Glacio.

– Glacio har rätt ambitioner och kommer kunna lyfta Göteborgs Fryshus till nästa nivå. Vi är övertygade om att Glacio är den verksamhet som har den bästa utgångspunkten för att skapa mervärde för våra kunder och kunna utveckla våra medarbetare nu när Jan och jag drar oss tillbaka, kommenterar avgående vd och delägare Thomas Nydén.

I samband med förvärvet träder ägarna Thomas Nydén, nuvarande vd, och Jan Bergqvist, styrelseordförande, tillbaka. Henrik Hellgren går från positionen som vice vd till vd. Med sig har han befintlig ledning i Joakim Krantz som ekonomichef och Jimmy Nydén samt Branko Majnovic som lagerchefer.

– Jag ser fram emot ett nära samarbete med Glacio för att vidareutveckla Göteborgs Fryshus.  Inte minst öppnas goda möjligheter på marknaden när vi tillsammans med Constellation Cold Logistics kan erbjuda kunder lösningar i flera länder, kommenterar tillträdande vd Henrik Hellgren.