Gordon startar med skåpleveranser

Gordon Delivery börjar leverera e-handlade dagligvaror i leveransskåp från Strongpoint, i samarbete med Coop. Coop har tidigare testat leverans av dagligvaror i E-drops kylda leveransskåp, som TPL-aren Nowaste står bakom.

Varje månad får en halv miljon svenskar som handlar sin mat på nätet sina varor hemlevererade av Gordon Delivery. Nu lanserar företaget tjänsten Gordon Pickup, kylda paketskåp ute på stan dit kunder som e-handlar kan få sin mat levererad. Skåpen, som Strongpoint står för, består av totalt 40 rymliga luckor, 28 luckor för kylda varor och tolv för frysta. I de största luckorna ryms tre matkassar. Tjänsten gör det möjligt för kunder som e-handlar sin mat att hämta varorna i ett kylt skåp på en tid och plats som de själva väljer.

– På Gordon Delivery är vi fast beslutna om att leverera branschledande lösningar inom last-mile logistik för att ge våra kunder konkurrensfördelar, ökad förutsägbarhet och ett högre värde. Med Gordon Pickup som komplement till hemleveranser gör vi det enklare för människor att få ihop livspusslet, säger Ali Ghoce, grundare och vd, i ett pressmeddelande.

Tjänsten Gordon Pickup kommer först att testas på platser runtom i Stockholm. Kunder som beställer mat via Coops hemsida kan välja Gordon Pickup bland leveransalternativen. Efter pilotfasen är tanken att skåpen ska rullas ut brett i de nordiska länderna.

– Vi på Coop Butiker & Stormarknader är glada att kunna erbjuda våra kunder och medlemmar en lösning som förenklar vardagen för dem. Och att vi tillsammans med Gordon är med och utvecklar mer hållbara leveranslösningar inom dagligvaruhandeln, kommenterar Erik Edvardsson, ansvarig, chef e-handel och varuflöde.

Under pandemin har e-handeln av mat fördubblats. med hjälp av paketskåpslösningen vill Gordon förstärka erbjudandet till de kunder som tycker det är besvärligt att vara hemma och passa in leveransen av matvaror.

– Även det sortiment som konsumenter kan hämta i skåpen kommer att breddas. Nu jobbar vi mot lösningar där flera kylvaror samkörs, till exempel apoteksvaror och mat. Då kan kunden hämta två beställningar på en och samma gång, kommenterar Ali Ghoce.