Hallå där, Åsa Leander och Tea Grbic!

Ni driver ju podcasten Logistik Överallt. Om någon missat er podd, hur skulle ni beskriva den?
– Syftet med vår podcast har från start varit att inspirera, utmana och utbilda inom komplexa logistikämnen på ett enkelt sätt. Med podden vill vi göra logistik tillgängligt, lyfta branschen och belysa logistikens roll. Samtidigt vill vi vill göra det enkelt att utbilda sig inom logistikområdet med vår podd – oavsett om den som lyssnar är student, ny på ett logistikjobb eller jobbat med logistik länge.

Den 16 mars är ni tillbaka med säsong tre av podden. Vem möter vi i säsongspremiären?

– I premiäravsnittetintervjuar vi Fredrik Pamp, vd Oriola Sverige, och har ett riktigt intressant samtal om läkemedelsdistribution och givetvis även COVID-19. Vi öppnar säsongen starkt, om vi får vara partiska och säga vad vi tycker, så missa inte säsongspremiären! Annars kommer vi under våren släppa nya intervjuavsnitt varannan tisdag och däremellan släpper vi bonusavsnitt med konkreta tips från varje gäst. I tredje säsongen kommer vi bland annat även prata om e-handel, elektrifiering och krislogistik.

Hur hittar ni nya ämnen och experter?
– Vi letar alltid efter aktuella och trendiga logistikämnen, läser artiklar, kollar webinar, pratar med vårt nätverk, omvärldsbevakar, det mesta inspirerar oss. De flesta vi har frågat har velat gästa podden och verkligen känt att de tror på vårt koncept – att bredda logistikbegreppet och göra det mer tillgängligt. Vi är noga med att hitta gäster med dels en intressant expertis och som dels är inspirerande att lyssna på. Vad gäller ämnen är bredden viktig, vi vill visa många olika logistikområden.

Är det nervöst att podda?

– När vi började podda för över två år sen kändes det som så mycket att hålla koll på. Är mikrofonen på? Sa jag frågan rätt? Spelar vi in nu? Sen dess har vi poddat både fysiskt och på distans, haft tekniska kollapser och löst avsnitt ändå, haft en skällande hund i studion, haft grannar som fällt tallar när det ska spelas in. Det mesta har hänt och ingen inspelning blir exakt som man tänkt sig, men under och efter varje inspelning säger vi alltid “det här var kul!”.

Vad längtar ni extra mycket efter under 2021?
Att få ta vaccinet, att kunna umgås och kramas mer som förut och givetvis att köra igång med nya poddsäsongen!

Om Logistik Överallt:
Logistik Överallt lanserades våren 2020. I podden intervjuas Sveriges smartaste experter inom logistik och närliggande områden, där det viktigaste inom ämnet sammanfattas på ca 25 minuter.