Hälsokraft bygger nytt logistikcenter i Botkyrka

Hälsokostkedjan Hälsokraft består av ett 60-tal fristående handlare över hela Sverige, med huvudkontor i Sätra utanför Stockholm. Nu investerar butikskedjan i ett nytt logistik- och hälsocenter i Lovisebergs företagsområde, i Botkyrka kommun. Lagret, som kommer ägas av Ride Group, utrustas med en Autostore från Element Logic och blir på 13 000 kvm.

– Vi är mycket glada över att kunna flytta vår verksamhet till Botkyrka kommun. För mig personligen är det en dröm att komma tillbaka till den kommun där jag började min resa och fick mina första arbetslivserfarenheter, kommenterar Hälsokrafts vd Rani Malk, i ett pressmeddelande om satsningen.

Hälsokraft är varumärket för ett 60-tal butiker över hela Sverige, med gemensamt inköp och logistik som sköts från Hälsokrafts centrala organisation, fram till nu i Sätra. 2023 planerar kedjan att flytta hela verksamheten, inklusive kontor, till den nya fastigheten.

– Vi har sedan en tid tillbaka känt att vi vuxit ur våra lokaler i Sätra och med den nya etableringen kommer vi ännu ett steg närmare vår vision att inspirera många människor till ett hälsosammare liv, kommenterar Rani Malk.

Vill växa internationellt

Det nya lagret kommer försörja Hälsokrafts fristående butiker i kedjan, externa butiker och driva varumärkets egna e-handel som vuxit med ca 20 procent om året under pandemin.

– Vi har fått ett positivt mottagande av kommunen och det möjliggör att vi kommer att nå våra ambitiösa tillväxtmål och stärka vårt redan starka varumärke. Företaget växer kontinuerligt på den svenska marknaden och etableringen skapar också möjligheter att expandera internationellt.

Rani Malk och Ebba Östlin. Foto Hälsokraft.

Den 13 000 kvm stora fastigheten kommer byggas och ägas av nystartade fastighetsutvecklaren Ride Group, framförallt inriktad på modulärt byggande av bostäder, på mark som köpts av Botkyrka kommun med vilket bolaget haft “en bra dialog”.

– Vi är väldigt glada att Hälsokraft har valt att bygga sitt huvudkontor i Botkyrka. De blir ett positivt tillskott till Lovisebergs fantastiska industriområde med många nya arbetstillfällen som flyttar in till kommunen, kommenterar Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande (S)

Avundsvärt logistikläge

Loviseberg är beläget i Tumba, strax söder om Stockholm. Här verkar företag inom bygg, transport och livsmedelstillverkning. Lagerbyggnaden kommer att automatiseras med en Autostore från Element Logic, och utrustas med solceller på taket. Utöver tjänstemän, kommer drygt 30 lageranställda sysselsättas.

– Det var viktigt att hitta ett läge så nära som möjligt vår befintliga verksamhet, för att behålla personalen som har gjort det möjligt att vi kunnat ha den här fina tillväxten, förklarar Rani Malk i ett mejl till Dagens Logistik, valet av läge.

Hälsokraft planerar för att flytta hela verksamheten från Sätra till de nya lokalerna under Q2 2023.

Av Klara Eriksson