Hannovermässan byter datum

En av världens största industrimässor: Hannovermässan, i år med temat “industriell transformation”, kommer äga rum 15–17 juli i stället för som planerat i april, vilket beror på coronavirusutbrottet.

Den gigantiska Hannovermässan är en av världens ledande mässor för industriell teknologi, och äger varje år rum i Hannover, med besök från prominenser som den tyska förbundskanslern och mängder av företag från hela världen. Fler än 6000 utställare från 70 länder och fler än 200 000 besökare från 80 länder planerades att delta på mässan i år – i alla fall före Coronautbrottet. På grund av Coronaviruset har arrangören Deutsche Messe nämligen valt att flytta fram mässan tre månader.

Rigorösa kontrollkrav

I ett pressmeddelande skriver Hannover Messe, att hade valet fallit på att låta mässan äga rum i april, så hade man varit tvungen att utesluta alla deltagare från riskområden och alla som hade varit i kontakt med dessa – och att avgöra vilken risk för smitta olika deltagare och utställare har, beskrivs som ett i stort sett omöjligt uppdrag. Dessutom skulle mässan behöva ha feberkontroller vid alla ingångar, om man skulle följa rekommendationerna från den regionala hälsovårdsmyndigheten.

Eftersom mässan ska vara en global mötesplats, väljer man i stället att skjuta på datumet, och man får stöd av sin partnerorganisation VDMA – Tyska ingenjörsförbundet.

– VDMA stödjer Deutsche Messe AGs beslut. Att skjuta på Hannovermässan till juli är det bästa alternativet, om man ser till nuvarande utmaningar med Coronaviruset, kommenterar VDMAs vd Thilo Brodtmann.

– Vi antar att situationen kommer lugna ner sig de närmaste månaderna, och att branschen sedan kommer främjas av de återupptagna affärerna.

Två tredjedelar av utställarna och en tredjedel av besökarna på Hannovermässan kommer från länder utanför Tyskland.

HANNOVER MESSE

Under huvudtemat ”Industrial Transformation” kommer mässan att belysa de senaste trenderna inom, Industri 4.0, artificiell intelligens, 5G och smart logistik. De industrisegment som presenteras är “Future Hub”, “Automation, Motion & Drives”, “Digital Ecosystems”, “Energy Solutions”, “Logistics” och “Engineered Parts & Solutions”. Mässan kommer även att inkludera mer än 80 konferenser och forum. Indonesien är officiellt partnerland för Hannovermässan 2020 – 2019 var det Sverige.