Hans Bax blir ny vd för Dagab

Axfood utser Hans Bax som ny vd för sitt inköps- och logistikbolag Dagab. Den 1 februari efterträder han Nicholas Pettersson som då blir ny vd för Willys.

Den 1 februari 2024 tillträder Hans Bax sin nya roll som vd för Dagab. Han har arbetat inom företaget sedan 2011 i flera olika roller, närmast kommer han från rollen som affärsområdeschef inom koncernen för kött & chark, fisk fisk & skaldjur samt frukt & grönt. Hans är också ansvarig för det semiautomatiserade frukt- och gröntlagret i Landskrona.

– Jag är oerhört glad över att Hans Bax i början av nästa år kliver på som vd för Dagab. hans har en lång erfarenhet inom dagligvaruhandeln och har jobbat i olika roller inom Dagab under sina drygt 12 år inom Axfoodkoncernen. Han har både bredd och djup i sin kompetens och ett starkt kommersiellt driv. Han är också en mycket uppskattad ledare och har spelat en betydande roll i Dagabs utveckling under de senaste åren. Jag ser fram emot att följa Dagabs fortsatta resa under Hans ledning, kommenterar Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

Hans Bax, tillträdande vd för Dagab. Foto Kaneos media.

Hans har totalt 20 års erfarenhet inom dagligvaruhandeln. Innan karriären på Dagab arbetade han som kategoriområdeschef och inköpschef på Ica samt varuflödeschef och inköpschef på Lidl.

– Jag är fantastiskt glad och väldigt hedrad över att få tillträda som vd för Dagab. Jag har arbetat inom Dagab i många år och inspireras av den starka operativa prestationen i kombination med den ständiga strategiska förnyelsekraften som finns hos alla medarbetare inom företaget. Tillsammans med alla medarbetare, kunder och leverantörer ser jag fram emot att fortsätta utveckla Dagab, kommenterar Hans Bax, tillträdande vd för Dagab.

När han tillträder ersätter han Nicholas Pettersson som tar över som ny vd för Willys, då Thomas Evertsson valt att avsluta sin operativa karriär.