HSNG planerar lagerflytt – vill lämna Trollhättan för Mälardalen

E-handelsaktören Health and Sports Nutrition Group (HSNG), med webbutiker som Gymgrossisten.com och Bodystore.com försörjer idag sina kunder från sitt lager i Trollhättan, men nu planeras en flytt närmare kunderna – och avsikten är att bygga nytt i Mälardalen.

E-handlaren HSNG, dotterbolag till Orkla, med butikerna Gymgrossisten.com, Bodystore.com, Fitnessmarket.se och Proteinfabrikken.no är Nordens ledande e-handelsaktör inom kosttillskott och hälsokost, med 12 000 lageryta i Trollhättan. För att kunna fortsätta växa vill nu HSNG att modernisera och utöka sin lagerkapacitet och flytta lagret närmare kunderna.

Malin Salzberg. Foto privat.

– Verksamheten präglas i hög grad av manuella processer, vilka vi nu i samband med flytten avser att modernisera och effektivisera i större och bättre lämpade lokaler, säger Malin Salzberg, operativ chef för HSNG i Trollhättan.

– Den främsta anledningen till att det är Mälardalen vi avser att flytta till är att vi genom det geografiska läget kommer närmare fler av våra kunder och därmed möjliggör snabbare leveranser till fler och på så sätt förbättrar vårt kunderbjudande.

Idag arbetar 160 personer på lagret i Trollhättan och den planerade flytten berör främst de som arbetar inom logistik, produktion och HR. Vissa funktioner, till exempel kundservice, planerar HSNG att ha kvar i Trollhättan.

– Det är viktigt att komma ihåg att detta är en intention och inte ett slutgiltigt beslut. Fackliga förhandlingar inleds nu i vilka analysen kommer att beskrivas. Ett eventuellt beslut fattas när förhandlingarna är avslutade, kommenterar Johan Görgård, vd HSNG.

Distributionen spänner idag över hela Norden, med webbutiker i Sverige, Norge, Finland och Danmark och all distribution sker från ett lager.

– Den större delen av vår volym är B2C även om vi har en snabbt växande B2B verksamhet som omfattar dagligvaruhandel, gymkedjor och andra återförsäljare, berättar Malin Salzberg.

Ambitionen är att flytta logistikverksamheten i slutet av 2023, och nu pågår fackliga förhandlingar. I och med flytten planerar HSNG att bygga ett nytt, större logistikcenter än idag, och även att automatisera delar av den i dag manuella lagerhanteringen.

Av Klara Eriksson