Nytt lager för MTAB i Södertälje

Logistikaktören MTAB, som med sitt trevåningslager i Järfälla kammade hem priset Årets logistiketablering 2021, investerar i ytterligare en logistikanläggning riktad mot event-industrin, denna gång i Almnäs, Södertälje och Stockholm Syd-området. Fastigheten på 11 150 kvm byggs av Logicenters.

Corems trevåningslager för MTABs premiumlogistik i Järfälla kammade hem priset Årets Logistiketablering 2021, i hård konkurrens med övriga finalister. Nu planerar logistikföretaget, som har en egen nisch av premiumlogistik riktad mot konstvärlden, museer, sjukhus med flera, en ny anläggning i Almnäs för event-industrin.

– Vi är mycket glada för samarbetet med Logicenters som långsiktigt kan säkra vår verksamhets tillväxt i kombination med att fastigheten uppfyller våra höga hållbarhetsmål, kommenterar Stefan Fors, grundare av MTAB-gruppen.

– Idag är vi Nordens största renodlade logistikföretag i vår speciella nisch och vi fortsätter växa. Stockholm Syd är därför strategiskt beläget för oss, varifrån vi kan ge daglig service åt Stockholmsregionen, samt effektivt når ut i mellan- och södra Sverige samt Europa.

Fastigheten, som byggs av Logicenters, kommer att omfatta en yta på 11 150 kvm och blir ett logistiklager åt MTAB:s kunder inom teater, turnerande verksamheter, tv/broadcast samt event. Fastigheten ska stå klar hösten 2023.

Stockholm Syd-området. Bild Stockholm Syd.

I förra veckan meddelade även Logicenters köpet av 206 000 kvm mark av Veidekke i Nykvarnsdelen av Stockholm Syd-området.

– Vi håller hög tillväxttakt i Storstockholm och är väldigt glada att kunna öka vår närvaro i Almnäs, då området runt omkring Södertälje är en perfekt logistikhub med optimala infrastrukturförbindelser. Våra ambitioner i regionen är därför höga och vi är säkra på att MTAB:s kunder kommer få fantastiska möjligheter att växa och bedriva effektiv logistik i byggnaden. Glädjande är även att MTAB delar vår ambitiösa hållbarhetsagenda med denna byggnad, vilken är specialanpassad efter kundens behov, kommenterar Victoria Ödmark, Commercial Manager Logicenters.

Den nya fastigheten i Almnäs kommer att certifieras enligt miljöcertifieringen BREEAM Excellent samt Noll CO2 certifieras. Det kommer även att installeras solceller på fastighetens tak.

– Vi tycker att etableringen av MTAB i Almnäs är väldigt spännande. Det handlar om cirka 50 arbetstillfällen och logistik i ett fantastiskt strategiskt läge längst E20. Samarbetet med Logicenters har slagit mycket väl ut och detta gör vi gärna om igen, kommenterar Michael Johansson, etableringsstrateg på Södertälje Kommun.

Av Klara Eriksson