Snar uppstart för Åhléns nya omnilager

Till sommaren ska Åhléns nya skyttelautomatiserade centrallager i Rosersberg stå klart. Nu pågår ett intensivt arbete med att färdigställa anläggningen och förbereda flytten av hela lagret från Jordbro.

I juni 2020 slöt Kilenkrysset, Bockasjö och Åhléns avtal om att bygga ett nytt, 37 500 kvm stort, automatiserat centrallager för butikspåfyllnad och e-handel åt Åhléns i Rosersberg. Med det nya lagret vill Åhléns ta höjd för framtidens tillväxt – vare sig den sker online eller i butik, och lagret kombinerar en skyttellösning från Knapp och höglager med avancerad mjukvara med bl a en AI-lösning för varuförsörjning, en avancerad prognosmotor och ett spetsat leverans-och kunderbjudande.

Sema Söderhäll. Foto Åhléns.

– Vår helt nybyggda lagerlokal i Rosersberg stod klar vid årsskiftet. Därefter har det pågått ett intensivt arbete med att installera hela automationen och bygga ställaget, vilket har gått bra och nu är testerna i full gång. Vi jobbar också med att sätta vår nya organisation och att rekrytera ny kompetens till nyckelroller som ska fortsätta utveckla morgondagens logistik tillsammans med oss. Vi börjar bli redo för uppstart och ser fram emot att komma igång, kommenterar Sema Söderhäll, Chief Supply Chain Officer på Åhléns sedan i september 2021.

Det nya centrallagret kommer att möjliggöra snabbare, smidigare och effektivare leveranser för både e-handel och varuhus och ta företaget närmare målet att bli Sveriges ledande e-handlare med optimal fysisk närvaro.

– Vår nya lagerlösning är integrerad med ett flöde för både varuhus och e-handel som gör att vi blir mer flexibla och effektiva i att driva båda dessa affärer. Vi ska skapa marknadens mest attraktiva kundupplevelse både för våra e-handels- och varuhuskunder, avslutar Sema Söderhäll, Chief Supply Chain Officer.

Invigningen av det nya robotiserade lagret är planerad till att ske under andra kvartalet 2022.