Sema Söderhäll greppar Åhléns supply chain

Sema Söderhäll har rekryterats till tjänsten som “chief supply chain officer” på Åhléns. Sema Söderhäll kommer senast från rollen som logistikchef på Sportamore och får med start i september uppdraget att leda arbetet med att utveckla Åhléns kundfokuserade framtida supply chain.

Åhléns ställer om för att möta framtida kundbehov och att bli en fullskalig “optikanal”-spelare där företages storsatsning på det nya automatiserade centrallagret i Rosersberg är en viktig del. För att leda arbetet med att utveckla Åhléns framtida supply chain med kunden i fokus har nu Sema Söderhäll rekryterats till Åhléns.

– Vi är otroligt glada över att välkomna Sema som ny chief supply chain officer hos Åhléns. Hon blir en nyckelspelare i vår transformationsresa till en fullskalig och kundfokuserad opti-spelare som i rätt tid och på rätt plats ska leverera relevanta produkter inom mode, hem och skönhet till våra kunder. Med sin gedigna erfarenhet av kund- och datadrivet arbetssätt, logistiska lösningar och etableringsprocesser blir det en fantastisk match för oss, kommenterar Annica Hagen, vd Åhléns.

Sema har lång erfarenhet av att jobba med e-handelsexpansion och logistiklösningar. Hon har arbetat i olika ledande roller på bl.a. Apoteket AB och H&M. Hon kommer senast från rollen som CLO på Sportamore AB där hon var ansvarig för deras högautomatiska lager och den framtidssäkra logistiklösningen.

– Det är fantastiskt roligt att bli en del av Åhléns och att få kliva ombord i en så spännande och framåtlutad utvecklingsfas som företaget befinner sig i. Jag ser nu fram emot att tillsammans med teamet utveckla vår framtida Supply chain, och med avstamp i kundernas behov sätta Åhléns på kartan som marknadens mest attraktiva kundupplevelse, kommenterar Sema Söderhäll.

Åhléns investerar i en robotiserad automationslösning av skyttelteknik för att möta ökande försäljningsvolymer och behov av effektivisering av lagerverksamheten för att kunna tillgodose framtida kundbeho

Genom satsningen kommer Åhléns flytta fram positionerna rejält vad gäller leveransförmåga med ökad kapacitet och kortare leveranstider i hela logistikkedjan. Invigning av det nya robotiserade lagret är planerad till andra kvartalet år 2022.