Husqvarnas nya reservdelslager invigt

Husqvarna Group har nu öppnat upp sitt nya automatiserade logistikcenter i Vaggeryd, en av finalisterna till priset “Årets Logistiketablering 2022”. Det nya logistikcentret blir Husqvarna Groups nav för distribution av reservdelar till både kunder och egna lager runt om i världen.

PostNords koncernchef AnneMarie Gardshol (tv) klipper band tillsammans med Husqvarna Groups koncernchef Henric Andersson (th) och Vaggeryd Kommuns kommunstyrelseordförande Gert Jonsson (mitten). Foto Husqvarna.

Husqvarnas nya reservdelslager i Vaggeryd var en av de nominerade till priset Årets Logistiketablering 2022. Med en yta på 45 000 kvadratmeter och cirka 70 000 artiklar ställs höga krav på kvalitetsarbetet. Reservdelarna förpackas i kartonger som innehåller minimalt med luft och mindre plast än tidigare lösningar. Driften på det nya logistikcentret sköts av Postnord TPL som också drev det tidigare logistikcentret i Torsvik.

– Vi har ett ökat behov av lagerkapacitet, med ett ständigt ökande utbud av produkter och nya kundbeteenden som kräver helt andra förmågor från vår sida. Med detta logistikcenter säkrar vi vår framtid och effektiviserar vår distribution till kunder och egna lager runt om i världen, samtidigt som vi blir mer miljövänliga. Detta logistikcenter blir som ett nytt landmärke längs E4:an och lite av ett hjärta för Husqvarna Group, kommenterar Mats Johansson, logistikchef på Husqvarna Group.

Husqvarnas nya lager i Södra Stigamo/Vaggeryd. Foto Husqvarna.

Fakta om Husqvarna Groups nya logistikcenter i Stigamo:

Drift: PostNord TPL

Anställda: ca 150 anställda av PostNord TPL

Yta: 45 000 mmed kapacitet att bygga ut ytterligare 35 000 m2

Distribution: Reservdelarna kommer att nå över 100 länder

Produkter: Totalt över 70 000 olika reservdelar till Husqvarna Groups produkter bestående av exempelvis robotgräsklippare, motorsågar, trimrar, bevattningssystem och utrustning för byggnads- och stenindustrierna