Icas e-handelslager i Brunna står klart

Ica Fastigheter har efter 32 månaders planering och byggnation överlämnat nyckeln till Icas 27 200 kvm stora e-handelslager som automatiserats med Ocados automationslösning för dagligvaror.

Nu är nyckeln överlämnad till Icas nya e-handelslager på 27 200 kvm. Lagret är indelat i temperaturzoner och utrustat med Ocados e-handelsplattform. Planeringen tog 12 månader och byggnationen av fastigheten sträckte sig över 20 månader. Fastigheten kommer bli certifierad enligt BREEAM och har en tillhörande kontorsbyggnad byggd helt i trä.

– Vi är stolta och glada över att e-handelslagret i Brunna nu äntligen står helt klart. Det har varit ett intensivt och omfattande arbete där vår framgångsfaktor är den enorma kompetens vi inom Ica har tillsammans, från lagerdrift till fastighetsutveckling och infrastruktur. Det känns väldigt spännande att vi nu har färdigställt ett högteknologiskt och hållbart lager anpassat för Icas ökande e-handel, kommenterar Maria Kristensen, chef inhyrda lokaler och logistikfastigheter på Ica Fastigheter.