Instabox startar Instabikes

Nu lanserar fraktföretaget Instabox en ny tjänst för smidig och klimatsmart hemleverans via cykelbud – Instabikes. Företagets paketskåp kommer fungera som mini-hubbar varifrån cykelbud kan hämta upp paket för slutleverans till mottagare i närområdet.

Paketskåpens utbredning minskar körsträckan och möjliggör fossilfri hemleverans till en större del av Sveriges befolkning jämfört med andra hemleveranstjänster. 

Instabikes börjar rulla i Stockholm i slutet av juni och frakttjänsten kommer initialt att erbjudas via ehandlare såsom Lyko, Apotea och Svenskt Kosttillskott. Planen är att lansera tjänsten på över 100 orter i Sverige under året.

– Vi tror inte att ett fraktsätt kan lösa behovet av sömlösa leveranser, utan istället tror vi på att erbjuda alternativ som är anpassade efter slutkonsumentens behov i stunden. Vi har länge avhållit oss från hemleverans eftersom det är svårt att göra miljövänligt. Jag är därför mycket stolt över vårt innovativa team som har hittat ett sätt att använda vår infrastruktur för att göra hemleveranser tillgängligt för fler utan att tumma på miljöaspekten, säger Alexis Priftis, vd och en av grundarna av Instabox, i ett pressmeddelande.

Instabox hemelverans med cykel kommer att finnas tillgängligt som ett separat fraktalternativ vid utcheckning hos nätbutiker. Företagets samtliga transporter körs redan på HVO och sista biten levereras på cykel.

Instabikes kommer att lanseras den 24 juni i Stockholm, där skönhetsjätten Lyko blir en av de första att koppla på tjänsten.

– På Lyko är frakten en stor del av kundresan och det är därför viktigt att detta sker så smidigt som möjligt och på kundens villkor. Jag är övertygad om att våra kunder kommer uppskatta att de med gott samvete för miljön nu kan få sina paket levererade hem via Instabikes, kommenterar Rickard Lyko, vd för Lyko.

Tack vare att Instabox kan använda sina smarta paketskåp som mini-hubbar har företaget möjlighet att koppla på Instabikes överallt där det finns en Instabox utplacerad. Idag finns det cirka 500 smarta paketskåp på över 100 orter i Sverige, från Trelleborg till Bollnäs och målet är att erbjuda hemleverans på dessa orter innan året är slut.