John Deere bygger till i Arlandastad

Logistikfastighetsföretaget Prologis har tecknat nytt avtal med John Deere i Arlandastad. Avtalet omfattar 6 500 kvadratmeter av logistikfastigheten Prologis Park Arlanda DC6 som är under konstruktion. Bolaget har sedan tidigare 18 100 kvadratmeter i grannfastigheten.

John Deere är idag världens största tillverkare av maskiner och redskap för lantbruk, skogsbruk och entreprenad. I Sverige är John Deere ett väl inarbetat varumärke, speciellt på traktorsidan, men även på redskap. Företaget har funnits i över 180 år.

Bolaget har nu tecknat avtal för ytterligare 6 500 kvm i den nya fastigheten DC6 i Arlandastad på totalt 12 000 kvm. Sedan tidigare hyr John Deere 18 100 kvm i grannfastigheten, de båda byggnaderna kopplas nu samman med en ramp.

– Tillgången till ett närliggande extralager var nödvändig nu när vi expanderar för att stödja den växande globala skogsbruksverksamheten. Med denna affär får vi det utrymme vi behöver för att kunna fortsätta stötta våra kunder de kommande åren, kommenterar John Hynes, Manager European Distribution Centers på John Deere.

Det amerikanska jord- och lantbruksföretaget kommer därmed att utöka sin logistikyta i Prologis Park Arlanda till totalt 25 000 kvadratmeter.

– John Deere är en viktig hyresgäst för Prologis, och vi strävar alltid efter att på ett kundorienterat sätt underlätta verksamheten för våra hyresgäster. I det här fallet, där vår hyresgästs verksamhet kommer att bedrivas i både DC3 och DC6, har vi tagit fram en accessramp som förbinder de olika fastigheterna. På det sättet kan vi fortsatt säkerställa effektiva leveranser för John Deere i Norden och Europa, kommenterar Tony Johansson, Head of Development Nordics på Prologis.

Ytterligare en enhet i Prologis Park Arlanda DC6, på över 5 000 kvadratmeter, är tillgänglig för uthyrning.