John Henric flyttar in hos Nowaste

Det Malmöbaserade modeföretaget John Henric flyttar logistiken till ett av Nowaste Logistics automatiserade lager i Helsingborg för att framtidssäkra logistiken. Samarbetet innebär att Nowaste sköter all logistik till butiker, marknadsplattformar och direkt till kund.

Modeföretaget grundades i Lund 2008 av ekonomistudenterna John Ekström och Nicklas Nordbergh. De erbjuder ett brett produktutbud inom herrmode och accessoarer till en global marknad, med med tyngdpunkt på Europa och Sverige som största marknad.

– Vi satsar på att fortsätta den resa vi inlett och för att säkerställa att vi har rätt förutsättningar i alla led så var vi i behov av att ta nästa steg logistiskt. Samarbetet vi inleder med Nowaste känns helt rätt och vi får nu den flexibilitet och skalbarhet i logistiken som krävs, kommenterar John Ekström, grundare och vd för John Henric.

Helsingborgs-TPL-aren Nowaste huserar idag på ytor på uppåt 300 000 kvm med huvudkontoret placerat i Helsingborg. Planen är att fortsätta växa, vilket bland annat möjliggörs med de ytterligare 71 000, som bolaget kommer hyra av Catena söder om Långeberga, och där åtminstone första etappen ska stå färdig 2023.

John Henric har det senaste året haft en tillväxt på ca 80 procent. Logistiksamarbetet med Nowaste ska möjliggöra även fortsatt tillväxt och TPL-aren kommer ombesörja hela modeföretagets logistik, vilket innebär hantering av varuflöden mot såväl butik som marknadsplattformar och konsumenter. Direktleveranser till konsument står idag för ca 70 procent av flödet.

– Det är väldigt roligt att vi får bli en del av deras resa. Det som John och Nicklas startat och drivit är ett riktigt häftigt bolag och det blir spännande att få följa med på nära håll, kommenterar Jesper Brandin, försäljningschef på Nowaste Logistics.

Uppstarten ska ske under sommaren 2022.