EBJ Logistik förvärvar ytterligare TPL-bolag

Uppstickaren inom tredjepartslogistik, EBJ Logistik som äger BLL Lager & Logistik, förvärvar sitt fjärde bolag och stärker upp sin närvaro längs med E4:an.

Att förvärva 1337 Logistics innebär att vi kompletterar vårt erbjudande med en hög grad av automation. Tillsammans med våra andra anläggningar kan vi skapa stora mervärden för våra kunder, kommenterar Anders Christiansen, VD BLL Lager & Logistik.

EBJ Logistik fortsätter att storsatsa och stärker sin position inom tredjepartslogistik. Sedan starten år 2021 har företaget förvärvat tre anläggningar i Båstad, Vaggeryd och Ljungby – samtidigt som man bygger en ny anläggning i Kungsbacka som ska stå klar under senare delen av 2022, och man disponerar allt som allt 25 000 kvm logistikyta på de fyra orterna.

Nu förvärvar EBJ Logistik sitt fjärde bolag – 1337 Logistics med 10 000 kvm lager i Värnamo, automatiserad med en Autostore.

– Det är ett jättespännande förvärv och en viktig del i vår satsning framåt. Vi ska växa som verksamhet – geografiskt och med nya logistiklösningar. 1337 Logistics har sin spetskompetens inom automation och ligger längs med pulsådern E4:an, som är ett viktigt stråk för Sveriges godsflöden. Närheten mellan våra anläggningar gör att vi kan förbättra hantering och ledtider för våra kunder, kommenterar Anders Christiansen.

Kallar sig “7PL”

1337 Logistics startades 2019 och kallar sig “7PL-are, vilket är en sammanslagning av 3PL (tredjepartslogistik) och 4PL (Supply Chain Management) och innebär  vilket innebär att man har kapacitet att sköta ett företags hela logistik samtidigt som man utvecklar och effektiviserar hela distributionskedjan.

– Teknikutvecklingen går snabbt och 1337 Logistics ligger i framkant. Förvärvet innebär att vi möjliggör för nya och befintliga kunder att förbättra sina flöden, från kundbeställning till slutleverans och allt omkring. Vi vet att det är många e-handlare och b2c-kunder som inte har möjligheten att själva investera i automation. Nu kan vi erbjuda det tillsammans med våra andra logistiklösningar, kommenterar Anders Christiansen.

Företaget omsätter idag ca 32 MSEK och har nio medarbetare som följer med på resan tillsammans med BLL . Även VD:n Roger Hallberg kommer fortsätta vara kvar som företagsledare och platsansvarig för anläggningen. Han ser fram emot att lära känna BLL och vara en del av resan framåt.

– Vi kände direkt att EBJ Logistik var rätt köpare och den som ska ta över stafettpinnen för att driva vår vision vidare. Framför allt delar vi samma värdegrund – där våra medarbetare och kunder står i fokus. Vi delar även drivkraften och viljan att utveckla branschen utifrån ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Där vi bland annat ska utveckla vår AutoStore och fortsätta på den inslagna vägen med solenergi, kommenterar Roger Hallberg.