Wolt vill också leverera e-handelspaket

Finska plattformsaktören Wolt, med hemleveranser av restaurangmat och ett växande nätverk av darkstores för snabba leveranser hem av livsmedel – ger sig nu likt Foodora på marknaden för leveranser av e-handelspaket: med tjänsten Wolt Drive.

Tjänsten som “nu är tillgänglig” innebär snabb leverans hem av e-handelsordern. Alla butiker, både e-handel och fysiska affärer, kan erbjuda Wolt Drive som ett leveransalternativ för sina kunder i kassan, enligt ett pressmeddelande.

– Genom ett effektivt logistiknätverk kan handlare via Wolt Drive erbjuda sina kunder ett snabbare leveransalternativ, vilket är precis vad kunder efterfrågar idag. Ibland är leverans “i morgon eller senare ikväll” inte tillräckligt. Man vill ha sin vara omgående, kommenterar John Arfwidsson, chef för Wolt Drive i Sverige, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare erbjuder Foodora liknande tjänster: dels har e-handlare och butiker egna webbbutiker på Foodoras sajt, dels har man nyligen lanserat en tjänst då Foodora är ett av fraktalternativen i checkouten.

Wolt Drive lanserades 2021 och på andra marknader använder sig redan aktörer såsom McDonald’s och K-Market av lösningen.

– En viktig del av Wolt Drive är att butiker enkelt ska kunna erbjuda snabba, punktliga och spårbara leveranser till sina kunder. Att ansluta sig är mycket enkelt och kräver inte att man säljer sina varor via Wolt, kommenterar John Arfwidsson.

Av Klara Eriksson