Wolt öppnar darkstore i Örebro

Tidigare i april öppnade den Helsingforsbaserade livsmedelskedjan sin första svenska “Wolt Market” i Solna. Idag, torsdag, öppnar de sin andra svenska butik i Örebro.

Nu får boende i Örebro möjlighet att handla via Wolts plattform med hemleverans, där de kan handla allt från livsmedel till hushållsprodukter. Utbudet kommer växa efterhand och butiken samarbetar även med lokala producenter. Varorna levereras sedan antingen hem eller till mottagarens kontor.

– Efter en lyckad lansering i Stockholm är vi glada att kunna fortsätta expansionen och nu komma till Örebro. Med Wolt Market hoppas vi kunna hjälpa våra kunder att spara tid genom att erbjuda allt för veckoinköpen på ett och samma ställe. Vi samarbetar även med flera lokala producenter och är stolta över att kunna bidra till att ge fler aktörer möjligheten att nå ut till en ny kundgrupp via vår plattform, kommenterar Johan Grönvall, vd för Wolt Market Sverige.

Det var i början av april som livsmedelskedjan öppnade sin första svenska darkstore i Solna, som servar kunder i centrala och norra Stockholm. Kedjans allra första marknadsplats öppnade i Helsingfors under våren 2020 och nu finns de i 12 ytterligare länder.