Jollyroom bygger ut robotlagret

E-handlaren Jollyroom bygger ut sin Autostore i lagret på Hisingen med 56 400 lådor och 10 robotar, för att säkra upp inför den kommande julhandeln.

Robotlagret togs först i drift i oktober 2018, och Jollyroom investerade 80 då miljoner SEK i sin Autostore, som levererades av Element Logic. Nu byggs anläggningen ut för första gången, för att möta den kommande julhandeln. När tillbygget är klart i oktober räknar man med att ha totalt 146 400 lådor och 106 robotar.

Julhandeln är Jollyrooms högtid, enligt logistikchef Cecilia Olsson räknar man med att skicka ut över 800 000 ordrar under julhandeln 2020.

– Att vara ett tillväxtbolag inom e-handel ställer stora krav på att vi löpande investerar i vår logistiklösning och säkerställer att vi kan fortsätta möta kundernas krav på snabbare leveranser trots ständigt ökande volymer. Julhandeln är vår absolut mest hektiska försäljningsperiod och vi förväntar oss en betydande tillväxt även i år, kommenterar Cecilia Olsson.

Installationen ska sättas igång i slutet av augusti och vara klar i mitten av oktober, lagom till Black Week i november.

Jollyrooms logistikchef Cecilia Olsson och vd/grundare Ole Sauar prydligt uppställda för pressfotografering framför robotlagret. Foto Jollyroom

Julhandeln är vår absolut mest hektiska försäljningsperiod och vi förväntar oss en betydande tillväxt även i år