Jula vann pris för sin logistik

Jula vann pris för sin logistik på Retail Awards som delades ut på måndagen.

− Det känns superbra! Jätteroligt att det uppmärksammas. Det betyder också att fler ser fördelar och möjligheter med vår tågpendel. Förhoppningsvis vill fler vara med på resan, kommenterar Lennart Karlsson, Julas logistikchef.

Jula vann inom kategorin “Årets logistiksatsning” för att man “på egen hand gjort det många drömmer om. På ett nytänkande, effektivt och miljömässigt fördelaktigt sätt har stora delar av godsflödet flyttats över till en innovativ järnvägslösning.”

− Vi har ett engagerat och aktivt hållbarhetsarbete vilket vår nu prisade logistiklösning är ett bevis på. En stor eloge till, Lennart Karlsson, vår Logistics Director, och alla medarbetare som varje dag gör ett fantastiskt jobb med att utveckla våra logistiklösningar, kommenterar Joachim Frykberg, vd Jula.

Julas tåglogistiklösning med containerfrakt från hamnen i Göteborg till centrallagret i Skara innebär stora miljövinster – när  förändringen genomfördes minskade det totala koldioxidutsläppet med 750 000 kg. Med alla olika delar på plats är den slutliga reduceringen av CO2-utsläpp hela 96 procent. Det har möjliggjorts genom tågpendeln + biodiesel + långa fordon. Jula har sedan valt att miljökompensera upp till 100 procent.

− Vi har nu också utökat järnvägstransporter med en europapendel som går fyra dagar i veckan från Duisburg till Falköping. Vi har också investerat med mer kapacitet både i tågspår och rangerytor, kommenterar Lennart Karlsson.