Jysk miljardinvesterar i nytt lager i Holland

Danska möbeljätten Jysk inleder nu etableringen av ett nytt centrallager i Lelystad, Holland bolagets tionde europeiska lager och en investering på drygt 2 miljarder SEK. Lagret ska försörja Jysks butiker och kunder i Belgien, Holland, Storbritannien och Irland, och beräknas vara i drift 2024.

Jysk investerar 200 miljoner euro i det nya lagret i Lelystad, vilket motsvarar strax över 2 miljarder svenska kronor. Bygget ska påbörjas under våren 2022, och det nya lagret kommer att sysselsätta omkring 350 personer när det är i full drift, vilket beräknas ske senast i mitten av 2024.

Jysk öppnade nyligen sitt nionde centrallager (DC) i Ecser i Ungern, och etableringen i Lelystad blir därmed bolagets tionde centrallager i Europa.

– Vi är väldigt nöjda med lokaliseringen i Lelystad, det ligger väldigt nära hamnen i Flevokust, som är en logistikhubb i Holland, vilket gör det enkelt att transportera våra produkter till och från distributionscentret, säger Jysks logistikdirektör Allan K. Kjærgaard i ett pressmeddelande.

Lagret ska försörja Jysks butiker och kunder Holland, Belgien, Storbritannien och Irland, och innebär snabbare och förbättrade leveranser. Etableringen innebär även att man kommer att minska lastbilstransporterna med 6 miljoner kilometer per år.

Jysk har nu 3 000 butiker i 28 länder, och har som mål att nå 5 000 butiker globalt.