Kavall tar in ytterligare 22 miljoner

Snabbleverans-aktören Kavall, som så sent som i april tog in 155 miljoner i kapital, tar nu in ytterligare 22 miljoner kronor. De tillkomna investerarna är Nordic Angels, med Andreas Grape och Ash Pournouri i spetsen samt Bring Ventures, som tillsammans investerar 22 miljoner kronor i bolaget.

Kavall lanserade sin första darkstore våren 2021 i Stockholm och levererar nu dagligvaror på 10 minuter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors, Tammerfors och Oslo.

I april offentliggjordes en finansieringsrunda om 155 miljoner kronor ledd av Bonnier Ventures och Nicoya, samt där tidigare investerare VNV Global och Inbox Capital deltog. Nu adderas fler namnkunniga investerare till ägarlistan för snabbväxaren.

Vi är väldigt glada att få med Nordic Angels och Bring Ventures på vår resa. Båda parter har gedigen erfarenhet och kan på olika sätt bidra till vår verksamhet och fortsatta expansion, kommenterar John Tengberg, vd och medgrundare av Kavall.

Kavalls grundare Peter Simon, John Tengberg, Robin Rendahl. Foto Kavall.

Bring Ventures investerar i företag som driver innovation som kan bidra till koncernens överordnade mål, s, och är en del av Bring och Posten Norge-koncernen,
– Vi är väldigt imponerade av Kavalls utveckling och vad de på kort tid har byggt upp vad gäller struktur, team och kundbas. Vi är glada över att vara en del av resan framåt. Det är en spännande tid i logistik- och leveransområdet och vi tror att vi tillsammans kan skapa synergier och stötta Kavall i deras kontinuerliga tillväxt- och expansionsplaner, kommenterar Caroline Lumpp, SVP Ventures & M&A på Bring Ventures.

För Kavall är nu planen att utöka såväl sina geografiska områden som de tjänster de erbjuder:
– Vi ökar kraftigt månad för månad och har ända sedan start sett en väldigt hög retention bland våra kunder. Det visar på hur stor efterfrågan är för vårt kunderbjudande. Nu fortsätter vi springa på med en ambitiös expansionsplan och addera fler tjänster för att optimera kundupplevelsen. Nyss lanserade vi bland annat köpbara recept i appen, vilket i samband med vår blixtsnabba leverans av matvaror ger oss en unik position som middagslösning, kommenterar John Tengberg.