Köpare kan finnas till Kjula flygplats

Eskilstunas kommunala bolag Eskilstuna logistik och Etablering, vill sälja och utveckla Kjula flygplats, och nu finns ett bud från en köpare, enligt Eskilstuna-Kuriren.

Enligt tidningen finns det nu ett skarpt anbud från ett svenskt bolag med anknytning till flygplatsverksamheten idag. Exakt vad som ingår i det aktuella anbudet vill David Hofmann, vd för Eskilstuna logistik och etablering, inte avslöja.
– Någon form av pris förstås, men även en plan över vad man vill göra med flygplatsen över tid. Hur man tänker på miljön, hållbarhetsmässigt, och även hur finansieringen av ett så här stort utvecklingsprojekt ska ske. Men jag vill inte gå in på några detaljer, säger han, till E-Kuriren.

I oktober 2019 var det en Dubaibaserad industrigrupp, en tysk storbank och en global finansiell rådgivare som visat intresse för att miljardinvestera i Eskilstuna flygplats. Den gången blev det inget av planerna.

Den 16 februari ska det nuvarande anbudet presenteras för ELEAB:s styrelse, där Johan Holmqvist är ordförande.
– Jag är entusiastisk om anbudet innebär att de ekonomiska och politiska ambitionerna infrias. Mentalt sett har jag å andra sidan inga problem om ett framtida beslut som skulle innebära en utveckling med mer byggbar yta till logistikparken, säger Johan Holmqvist, till E-kuriren.

Beslutet att eventuellt sälja flygplatsen går via flera bolagsstyrelser för att slutligen avgöras av kommunfullmäktige.