Kronfågel flyttar in hos Bring i Jordbro

Kronfågel har valt Bring Frigo som ny lager- och logistikpartner, och flyttar in i Brings anläggning i Jordbro. Inflyttning i det nya lagret sker löpande med start i januari 2021.

– Med en ny lösning i ett för oss bättre geografiskt läge kommer vi närmare fler av våra kunder vilket innebär färre kilometer på vägarna och minskad klimatpåverkan samtidigt som vi också kan ge våra kunder bättre och snabbare service. Tillsammans med Bring Frigo får vi en flexibel lagerlösning som matchar våra tillväxtplaner, kommenterar Kronfågels vd Mats Hedlund.

Kronfågels övergripande mål är att minska sitt klimatavtryck i linje med Parisavtalet och företaget ser ständigt över verksamheten för att hitta nya och mer hållbara lösningar. Transporter är ett område med stor klimatpåverkan och därför har Kronfågel valt Bring Frigo till ny lager- och logistikpartner som med sin moderna anläggning och placering i Jordbro utanför Stockholm ger flera fördelar.

Lagersatsning på tempererade livsmedel

Bring Frigo är just nu inne i en expansiv fas vad gäller sin tempererade lagerkapacitet. Ett nytt modernt lager på Vasatorp står klart sedan i februari 2019. Samtidigt bygger Bring Frigo ytterligare ett lager i nära anslutning på totalt 10 800 kvm.

– Kronfågel passar väl in i vår satsning på att tillsammans med våra kunder jobba aktivt med att utveckla framtidens hållbara logistiklösningar. Samtidigt ligger det nya samarbetet i linje med våra expansionsplaner kring Mälardalen som nu går in i en aktivare fas, säger Peter Haveneth, vd på Bring Frigo.

Planerad inflyttning i det nya lagret är januari 2021.