Amazon lägger logistikpussel i Sverige

Spekulationerna kring Amazons intåg på den svenska marknaden, och vad den kommer betyda för svensk handel och svenska logistikaktörer fortsätter.

Di har varit i kontakt med en anonym, officiell talesperson för Amazon om den svenska satsningen, och försökt förhöra sig om bl a logistikupplägg och kunderbjudande.

Amazon vill eller kan ännu inte berätta exakt hur logistiken kommer att gå till eller hur snabba leveranser svenska konsumenter kan förvänta sig.

”Vi håller på att lägga ett pussel med många delar. Vi har 47 egna logistikcenter i Europa, som alla är sammankopplade med varandra, och för just nu diskussioner med olika tredjeparter om logistik och distribution”, säger Amazons talesperson till Di.

Enligt uppgifter till Di Digital överväger Amazon möjligheten att lansera sitt Prime-erbjudande, där medlemmarna har möjlighet till extra snabba leveranser, i Sverige från start, men det vill bolaget inte kommentera.

Amazon har redan etablerat ett mindre, lokalt lager i Logicenters fastighet i Eskilstuna, hos TPL-aren Kuehne Nagel. En fastighet som Logicenters även planerar att bygga ut.