Kungsleden bygger ut i Alingsås

Teknikbolaget ABB och kabelleverantören NKT utökar produktionen i Alingsås och tecknar nya hyresavtal med fastighetsbolaget Kungsleden i Alingsås. Bolaget kommer bygga ett nytt lager och en logistikhall för att möta hyresgästernas behov.

– Det är otroligt roligt att ABB och NKT gör satsningar för att utöka produktionen i fastigheten och att vi som fastighetsägare kan vara med och stötta hyresgästernas verksamheter. Dessutom skapas nya arbetstillfällen vilket är positivt för Alingsås, kommenterar Ulrica Sjöswärd, regionchef Göteborg/Malmö på Kungsleden.

Det tioåriga avtalet med ABB gäller 8 019 kvm med en total årshyra på 12,6 miljoner kronor. I samband med förlängningen kommer fastighetsbolaget bygga en ny lagerhall om ca 540 kvm.

NKT har tidigare hyrt i andrahand av ABB, nu tecknar de ett tioårigt avtal om 10 738 kvm med en total årshyra på ca 14 miljoner kronor. Med avtalet följer att fastighetsbolaget bygger en ny logistikhall om ca 1 200 kvm för att möta företagets behov.

Fastigheten Bulten 1 ligger i industriområdet Sävelund i östra Alingsås, ca fyra mil från Göteborg. Anläggningen är fullt uthyrd och rymmer även en restaurang.