Kyl- och Frysexpressen digitaliserar med Pindeliver

Kyl- och Frysexpressen väljer Pindelivers TMS-plattform för att digitalisera och effektivisera sin transportverksamhet. Först ut att implementera tjänsten blir Kyl- och Frysexpressen Mälardalen.

Från 1 november kommer Kyl- och Frysexpressen Mälardalen att använda Pindelivers TMS-plattform för sina transporter. Med den digitala plattformen kan logistikbolaget, som i huvudsak levererar kylt och fryst gods till kunder i hela Sverige, effektivisera verksamheten och automatisera kommunikationen i samband med transportprocessen.

För bolaget innebär avtalet en möjlighet att ytterligare digitalisera sin verksamhet och säkra sin konkurrenskraft över tid.

– Med Pindeliver ökar vi vår digitaliseringsgrad. Vi kommer bli effektivare i vår transportplanering och kunna erbjuda mer förutsägbara leveranstider till våra kunder samtidigt som vi håller uppdragsgivare kontinuerligt informerade om status för deras transporter, kommenterar Robert Flodman, regionchef Mälardalen på Kyl- och Frysexpressen.

Pindelivers molnbaserade plattform digitaliserar transportflödet från lager och depåer ut till godsmottagare. Tjänsten gör det möjligt att automatisera stora delar av planeringsprocessen samtidigt som både kunder och chaufförer får en bättre överblick.

– Kyl- och Frysexpressen har ett professionellt och hårt arbetande team som aktivt söker sätt att ytterligare förbättra sin förmåga och höja kvalitén i sin transportverksamhet. Vi ser fram emot att vara med på deras fortsatta resa och bidra med vårt system och erfarenhet, kommenterar Jon Perslow, vice vd på Pindeliver.