Lager 157 firar första taklyft

Förra veckan bjöd byggentreprenören ByggArvid in till ett symboliskt första taklyft för att uppmärksamma takläggningen för den fjärde etappen av Lager 157s lagerbyggnad på Rönnåsen i Ulricehamn. Fjärde etappen utgörs av 11 000 kvm och gör att lagrets totala yta landar på ca 43 000 kvm.

Vid tillfället deltog representanter från 157 Logistics, ByggArvid, kommunens näringslivsbolag samt Ulricehamns kommun. Bland gästerna fanns Camilla Palm, vd för Näringsliv Ulricehamn, och Gustaf Olsson, kommunchef. På en stilla plats bland alla byggfordon och avspärrningar bjöds det på information om projektet, det gjordes ett symboliskt Första taklyft och avslutades med grillad hamburgare för alla närvarande.

Vid tillfället passade Joachim Jerkersson på Lager 157 på att berömma byggföretaget:

– Det är naturligt att välja en partner som vi redan har goda erfarenheter av. Det känns dessutom väldigt bra att kunna använda oss av lokala entreprenörer, det gagnar Ulricehamn, kommenterar Joachim Jerkersson, ansvarig för system- och IT-utveckling vid Lager 157.

Den nya etappen omfattar en tillbyggnad på cirka 11 000 kvm, vilket tillsammans med tidigare etapper ger en totalyta på cirka 43 000 kvadratmeter. Tillbyggnaden beräknas vara klart i höst och kommer att spela en viktig roll i företagets strategi för att täcka den nordiska marknaden.

– Jag är otroligt glad och stolt över mina kollegor som utför ett så fint arbete. De tar ansvar och har ett gott driv framåt i projektet, Jag är också stolt över vårt etablerade samarbete med beställaren 157 Logistics AB, kommenterar Elisabeth Dahlgren, vd för ByggArvid.

Lager 157 flyttade – för första gången – in i ett 12 500 kvm stort lager i Ulricehamn 2017, men har sedan dess byggt ut flera gånger och automatiserat anläggningen med en Autostore. Bolaget startades 1999 och har ett 50-tal butiker samt e-handel över Norden för sitt sortiment av basplagg. Namnet kommer från väg 157 som går genom företagets födelseby, Gällstad.