Lager 157 fortsätter växa i Ulricehamn

Retailaktören Lager 157 har mer än dubblat sin omsättning sedan man 2017 flyttade in i sitt nybyggda centrallager, utanför Ulricehamn, vid riksväg 40. Nu byggs lagret ut – för andra gången – och utrustas med en Autostore.

Lager 157s lager i Ulricehamn är idag på 20 000 kvm, och servar nu 62 butiker i Sverige, Norge och Finland samt företagets webbkunder och B2B-kunder. Aktörens tillväxt är dock hög, och nu, bara två år efter den senaste utbyggnaden, är det dags att bygga ut igen.

Den nya utbyggnaden är på 10 000 kvm och ska ge bolaget förutsättningar till att växa med fler butiker, nya marknader samt klara ett högre varuflöde.

– Genom utbyggnaden gör man inte bara rum för ytterligare lageryta, utan skapar också plats för den Autostore “plockrobot” som Lager 157 investerar i för den växande e-handeln, kommenterar Stefan Palm, vd och grundare.

Fler portar och förbättrad lagringsyta kommer också att effektivisera butiksflödet. Dessutom förs investeringar för att förbättra systemstödet och digitalisera hela lagerhanteringen med syfte att säkra leveranser och underlätta hanteringen.

– Autostoren har plats för 66 000 backar och ger oss inte bara ökad plockkapacitet, utan även mer flexibilitet i planeringen. Vi möjliggör en fortsatt internationell expansion i högre takt.

För utbyggnaden står Byggarvid AB.

– Vi byggde lagret 2017, fick förtroendet att genomföra utbyggnaden 2020 och har nu möjlighet att fortsätta det goda samarbetet med Lager 157. Det gör mig både stolt och glad. Vi har inlett arbetet och planen är att den nya delen skall stå klar under hösten, kommenterar Elisabeth Dahlgren, vd för Byggarvid AB.

Installationen förväntas vara i full drift under Q3 och Autostoren levereras av Element Logic Sweden AB.