Lagerflytt för Bagaren och Kocken

E-handlaren Bagaren och Kocken, som nära fördubblat omsättningen under 2020, flyttar från sitt nuvarande lager hos Castellum i Sörreds logistikpark, till Bockasjös fastighet där även systerbolaget Outnorth har sitt lager sedan några månader. Därmed utökas lagerytan från 10 000 till 16 000 kvm.

Bara tre år efter senaste lagerflytten, då flyttlasset gick från 3 600 kvm i Partille till 10 000 kvm på Hisingen, flyttar e-handlaren Bagaren & Kocken lagret igen. I september går flyttlasset till Bockasjös drygt 35 000 kvm stora spekulationsbyggda fastighet Hätteberget LC S1 som koncernsyskonet Outnorth flyttade in i i början av året. Outnorth har 19 000 kvm, och Bagaren & Kocken hyr nu resterande 16 000 kvm.

Bagaren och Kocken flyttar lagret och blir sambo med Outnorth. Bild Bockasjö.

– Vi är väldigt nöjda med vår nya lagerlösning. Torslanda är attraktivt ur ett logistiskt perspektiv och vi är glada över att komma närmare Outnorth, vilket skapar förutsättningar för ytterligare positiva samarbeten. Vi har en väloljad projektgrupp på plats som redan kommit en bra bit på väg och vi planerar att vara på plats i våra nya lokaler i mitten av september. Därmed känner vi oss också väl rustade inför Q4 och framtida försäljningstillväxt, kommenterar Bagaren & Kockens vd Christina Ståhl.

Bagaren och Kocken ägs av den danska mediekoncern Egmont, som även äger Outnorth och är delaägare i Jollyroom. Det lager Bagaren och Kocken nu lämnar – Castellums 30 000 kvm stora fastighet, har man delat med Jollyroom, som flyttade in där 2018. I höstas lät det som om Jollyroom skulle ta över de ytor som Bagaren och Kocken nu lämnar, till att expandera sitt smågodslager. Men istället har Castellum nu tecknat avtal med en ny hyresgäst i fastigheten.

Dubblad omsättning 2020

2020 blev ett exceptionellt år för Bagaren och Kocken Group, som säljer köksmaskiner, köksredskap och hushållsrobotar online, med Norden som marknad. Bolaget omsatte 932 miljoner SEK, vilket är nära en fördubbling mot 2019. Även 2021 har börjat starkt och det är för att kunna möta den ökade efterfrågan som Bagaren och Kocken utökar lagerytan. Inflytt sker i september.

– Nu gäller det att ta tillvara vår fina försäljningsökning och säkerställa att vi kan fortsätta växa. De nya lokalerna blir en viktig pusselbit i vårt fortsatta arbete att stärka vår position som expert inom köksredskap. Detta kommer kräva ytor för sortimentsutveckling, nya kategorier och medarbetare. Men såklart också för att fortsätta kunna erbjuda våra kunder en snabb, välfungerande logistik, kommenterar Christina Ståhl.

Av Hilda Hultén