E-handelsgrossist flyttar in i Bring Frigos nya kyllager

E-handelsgrossisten Out of Home flyttar in i Bring Frigos nya distributionscenter i Helsingborg. Flytten innebär tydliga miljövinster genom färre transporter i ledet mellan producent och kund.

Out of Home kallar sig e-handelsgrossist och levererar till storkök som restauranger och hotell. Kunder beställer vad de behöver direkt från deras plattform när de behöver det, snarare än att arbeta med långa avtal och telefonförsäljare. Nu flyttar de in i Bring Frigos nya distributionscenter i Helsingborg som ska möjliggöra bl a samkörning och lagerplock från olika producenter. Varorna flyttas till det nya lagret helgen 15-16 maj.

– Då vi kommer att utgå direkt ifrån distributionscentret innebär det att vi minskar behovet av inhämtningar för vidare distribution ut i landet. Något som innebär stora besparingar på våra fraktkostnader och därmed en markant bättre lönsamhet från dag ett, kommenterar Jacob Hillestad, vd för Out of Home.

De levererar livsmedel i torr, kyld och fryst leveranskedja i hela landet vilket ställer höga krav på logistiken. I den nya anläggningen samlas olika typer av temperaturzoner och varuägare för att skapa en bredare distribution.

– Vi är väldigt glada att nu ingå ett partnerskap med Out of Home eftersom de passar perfekt in i den här typ av anläggning där många varor passerar igenom en terminal. Det känns även positivt med de miljöbesparingar som uppstår när en grossist utgår direkt från en kombinerad terminal- och lager anläggning, kommenterar Peter Haveneth, vd för Bring Frigo.