Outnorth flyttar logistiken till Göteborg

E-handlaren Outnorth har haft stark tillväxt under 2020 och väljer nu att flytta från det 8 000 kvm stora lagret i Räppe i Växjö, där man legat sedan 2014, till ett nybyggt lager på 19 000 kvm på Hisingen, Göteborg, som Bockasjö bygger. Flytten väntas ske våren 2021.

– Vi befinner oss i en väldigt expansiv fas och behovet av mer yta och ett strategiskt placerat lager har blivit allt mer påtagligt. Med det nya lagret skapar vi förutsättningar för att möta den växande efterfrågan och får samtidigt en mer effektiv, långsiktig och miljömässigt hållbar lösning för våra leveranser och vår lagerhållning, kommenterar Outnorths vd Harald Ennen.

Inflyttningen i den 19 000 kvadratmeter stora lagerlokalen i Hisingen Logistikpark i Göteborg beräknas ske i april nästa år. Området ligger intill till, Göteborgs Hamn där mycket av Outnorths godsvolymer passerar.

Outdoor-aktören Outnorth etablerades 2005 i Kalmar och har sedan några år tillbaka huvudkontor och även en fysisk butik i Växjö. Lagret ligger i Coops f d regionlager i Räppe utanför Växjö, i en 26 000 kvm lagerlokal där Outnorth hyrt ca 8 000 kvm. Kunderna finns främst i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Danska mediekoncern Egmont blev 2018 majoritetsägare i Outnorth och har parallellt investerat i flera andra e-handelsbolag, bl.a. Bagaren och Kocken och Jollyroom, som också har lager på Hisingen.

– Lagerflytten blir ett stort och viktigt steg i vår fortsatta tillväxtresa i Norden och i Europa. I Göteborg får vi optimala möjligheter att ytterligare förbättra och investera i logistik och lager, och kan samtidigt dra nytta av närheten till våra koncernsyskon som befinner sig i liknande utvecklingsfaser som vi gör, säger Harald Ennen.

Kontoret stannar i Växjö

Även Outnorths huvudkontor i Växjö flytt i november, fast till en ny fastighet i Växjö.


– Jag är glad över att Växjö är och förblir hjärtat i vår verksamhet, men beklagar samtidigt att flera duktiga och uppskattade medarbetare dessvärre påverkas av flytten till Göteborg, säger Harald Ennen.

Outnorth har inlett fackliga förhandlingar gällande de tjänster som påverkas av lagerflytten.

Bockasjös Spekulationsbyggda fastighet Hätteberget där Outnorth flyttar in nästa vår.

Det är i Bockasjös drygt 35 000 kvm stora spekulationsbyggda fastighet Hätteberget LC S1 som Outnorth nu flyttar in på drygt halva ytan. Den andra delen av fastigheten på 16 000 kvm är fortfarande outhyrd. Bockasjö har också en mindre vakans kvar på 8 000 kvm i grannfastigheten Tistlarna LC S3, där Samsung SDS hyrde merparten i somras.

– Det är jättekul att vi får in Outnorth, och vi har flera heta diskussioner om bägge vakanserna, särskilt den i S3an tror jag vi får klart med nya hyresgäst inom en månad, berättar Adam Ekdahl, affärsutvecklingschef på Bockasjö.

Christoffer Bladh Nord på CBRE har agerat rådgivare i uthyrningen. Han låg även bakom uthyrningen till Samsung SDS som blev klar i juni.

Av Hilda Hultén