Lambertsson förvärvar Servistiks bygglogistik

Peab-ägda maskinuthyraren Lambertsson förvärvar delar av logistikföretaget Servistik (den digitala plattformen Serviplan och samtlig bygglogistik).Det här är en satsning mot framtiden som gör oss till det mest kompletta bolaget inom rental-branschen”, kommenterar Peter Mikes, vd på Lambertsson. Vi hjälper inte bara våra kunder till lönsammare satsningar, vi ökar också säkerheten på många byggarbetsplatser.

Logistikaktören Servistiks vann Postnord Logistics Award 2019 för sin innovativa bygglogistik. Nu köps deras digitala leveransplattform och samtlig bygglogistik upp av Peab-ägda maskinuthyraren Lambertsson.

– Professionell bygglogistik blir allt viktigare på en konkurrensutsatt marknad, kommenterar Peter Mikes. Nu får vi möjlighet att komplettera våra tjänster med ett bredare erbjudande inom logistik både för större och mindre projekt.

Företagsaffären innebär att Lambertsson ytterligare kan bredda kunderbjudandet till att även omfatta marknadssmarta logistiktjänster som ytterligare ökar kundernas effektivitet och lönsamhet. Det handlar bland annat om planering, styrning, spårbarhet, transporter och lagerhållning. I samband med förvärvet följer sju nyckelpersoner från Servistik med till Lambertsson.

Byggbranschen är ökänd för sina ineffektivitet, där mycket tid går åt till att vänta på material, leta efter verktyg etc.

Peter Mikes drivs av ambitionen att bidra till att öka produktiviteten i byggbranschen. Inte minst med att komma ikapp industrin när det gäller logistiklösningar:

– Byggbranschen kan också ligga i framkant, bara kunderna får de rätta förutsättningarna. Det är vad vi nu säkerställer genom affären med Servistik. Kundernas lösningar blir inte bara effektivare och lönsammare, utan också säkrare med mindre miljöpåverkan, vilket vi nu kan erbjuda med våra analys- och planeringstjänster samt den digitala plattformen Serviplan som är en del av affären.

Konkret innebär de nya tjänsterna en ökad leveransprecision och kortare ledtider genom effektivare logistik och samordnade materialflöden.

Lambertsson är en av Skandinaviens största uthyrare och tjänsteleverantörer inom bygg- och industrilösningar och sysselsätter drygt 550 personer.

I samband med affären övertar Lambertsson, utöver sju nyckelpersoner, ägarskapet av IT-systemet Serviplan och ett pågående byggsupportprojekt i utvecklingen av Hagastaden, den innerstadsdel där Stockholm och Solna möts.