LC bygger åt Dollarstore i Örebro

Logistic Contractor utvecklar och uppför ett centrallager på 55 000 kvm för lågpriskedjan Dollarstore. Dollarstore hyr lokalen på ett långt triple net-avtal och nu har Logistic Contractor tecknat avtal med Aberdeen Standard Investments som förvärvar fastigheten via en av sina fonder.

– Vi är otroligt stolta över anläggningen som vi nu bygger för Dollarstore och det känns tryggt att kunna lämna över det fortsatta ägandet till Aberdeen, som kommer att förvalta den på bästa sätt. Intresset för att förvärva den här fastigheten har varit stort från flera olika investerare, vilket är glädjande i rådande tider. Det bådar också gott för de utvecklingsprojekt vi har på gång framöver, kommentarer Fredrik Jagersjö, affärsutvecklingschef på Logistic Contractor.

Dollarstores centrallager färdigställs under våren 2021.

– Fastigheten är uthyrd på ett långt avtal till Dollarstore, en hyresgäst som motsvarar våra höga krav på stabilitet och kvalitet. Tillsammans med den höga standarden och den generella utformningen på byggnaden ger det en mycket stabil avkastning till våra investerare över tid, säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen Standard Investments.

Cushman & Wakefield har agerat rådgivare åt Logistic Contractor i affären.