Logistik&Transport skjuts på framtiden

Logistik & Transport-mässan, som sedvanligt skulle ha gått av stapeln 3–4 november i år, skjuts fram ett år – däremot kommer konferensdelen av mässan bli av i någon form.

Eftersom restriktionerna ligger kvar, så blir det inga mässor för logistikbranschen i höst. Logistik & Transport, som arrangeras av Svenska Mässan, skulle ha ägt rum den 3–4 november i Göteborg, men skjuts nu fram till den 9–10 november 2021.

Jan Nilsson. Foto: Niklas Maupoix

– Eftersom inte regeringen har släppt på kraven så går det tyvärr inte att genomföra mässan, säger Jan Nilsson, projektledare för Logistik & Transport på Svenska Mässan.

Vad gäller konferensdelen så hoppas man fortfarande kunna genomföra den – helst i fysisk men annars i digital form.

– Vi tittar på olika alternativ, där det mest troliga är att vi kör en heldagskonferens den 3 november i fysisk form, med möjlighet att delta digitalt för både talare och åhörare.

En förutsättning för att konferensen ska kunna genomföras är att reglerna myndigheterna lättar på restriktionerna och tillåter samlingar större än 50 personer.

– Vi har stora lokaler och våra “safe to visit”- riktlinjer där vi följer de krav som ställs för fysiska möten, så det är möjligt att genomföra ett säkert event även om vi blir fler, vilket vi måste vara med talare, åhörare, och all personal som behövs.

Beslutet om konferensen ska fattas under september.

– Vi har ett fantastiskt bra konferensprogram på gång, förhoppningen är att vi kan köra.

Logistik & Transport 2019. Foto Svenska Mässan.

Av Hilda Hultén